top of page

ENERGETSKI CERTIFIKATI

Energetski certifikat je dokument kojim se prikazuje energetska svojstva zgrade, te sadrži kriterije i energetske razrede po kojima svrstavamo izgrađene zgrade. Na certifikatu piše energetski razred s  potrebnom toplinskom energijom za jednu godinu za neku specifičnu zgradu.

 

Prema energetskom razredu se procjenjuje količina utrošene toplinske energije, te se ta vrijednost gleda kao okviran broj, ne uzima se kao točan podatak. Količina utrošene toplinske energije, točnije energetski razred je potrošena energija po kvadratnom metru, te se izražava u kWh/m2. 

 

Svrha energetskog certifikata je pružanje informacija vlasnicima i korisnicima zgrada o energetskom svojstvu zgrade ili njezine samostalne uporabne cjeline i usporedba zgrada u odnosu na njihova energetska svojstva, učinkovitost njihovih energetskih sustava, te kvalitetu i svojstva ovojnice zgrade.

 

Energetski certifikat je prema Zakonu potrebno imati prilikom prodaje ili najma svake samostojeće zgrade veće od 50 m2, te stana ili poslovnog prostora koji se nalaze u zgradi većoj od 50m2.

 

Kontaktirajte nas radi dogovora i izrade energetskog certifikata za Vašu zgradu, po povoljnoj cijeni!

 

 

 

bottom of page